domingo, 27 de octubre de 2024

Revistas recibidas 662

 

         Desde Ontinyent nos ha llegado el número 39 de la revista Almaig. Estudis i documents, que edita “La Nostra Terra”, prologada por D. Tudi Torró Ferrero, Miembro de la Academia Valenciana de la Lengua, en la que se dedica un recuerdo a D. Eduardo Bernabeu Galbis, socio fundador y “animador de muchos de los proyectos culturales” de la asociación.

         Con motivo del 150 aniversario, en marzo de 2022, fueron dedicadas unas Jornadas de Estudios a la figura el eminente lingüista P. Lluís Fullana y, en este número de la revista se insertan dos de las ponencias presentada en ellas: “Introducció a l’estudi de Fullana (1915)”, que corrió a cargo del Prof. D. Aberlard Saragossa, de la Academia Valenciana de la Lengua, y “Actualitat de la gramática elemental de la lengua valenciana del Pare Lluís Fullana (1871-1948), de Joaquim Juan-Mompó. Otros trabajos que constituyen el sumario son:

         “La historia del casino Unión Liberal en tres actes (1864-1949)” (Alfred Bernabeu Sanchís); “Esguits de vida quotidiana a Ontinyent… fa 450 anys” (Joan Torró Soriano); “Unas andas de plata para la Purísima. Mayo de 1923” (Rafa Gandía Borredá y Rafael A. Gandía Vidal); “El reclutament militar a Albaida. Sendes novelles d’una investigación. 1837-1880 (1ª part)” (Mª. Luisa Pla Tormo); “Un projecte de caserna de cavalleria a Ontinyent (1740)” (Raúl Calatayud Salcedo); “El món de la medicina alternativa: sanadors i curanders a l’Ontinyent dels segles XVII i XVIII” (Ignacio Gironés Guillem); “Uns documents inèdits referents a la fábrica de licors, anisats, xarops i orxates d’Aielo de Malferit” (Joaquim Juan-M. Rovira); “Estudi constratiu del parlar tradicional de Benigànim i de Rugat (La Vall d’Albaida): Una presentación” (Alba Alborch López); “La cordà, un espectacle de foc recuperat a Otos” (Daniel Alfonso Medrano); “Els marquesos de Malferit durant la guerra de Successió” (Vicente Gabriel Pascual Montell); “Albaida: centro de abastecimiento de las columnas de milicianos (agosto-noviembre de 1936)” (Raúl Francisco Vidal Porta); “El Pintor del Pilar i la taulleria devocional a la Vall d’Albaida” (Josep Lluís Cebrián i Molina y Beatriu Navarro i Buenaventura); “Carlos de Vaello, un home de la Vall” (Bartolomé Sanz Albiñana); “El clima a l’Alforí, 2003-2022” (Vicent Llin Ribera); “Una ressenya sobre el llibre de protocols notarials de Juan Vidal (1793-1794) de la Universitat del Palomar” (Josep X. Sanz Muro); “Historias del Centro Excursionista Ontinyent” (Enrique Martí Torró); “El Bocairent subterráneos. Alcavors y molinos en el Barranco de la Fos” (Rafael Doménech Domínguez); “Les orquídies d’Agullent” (Salvador Soler Aleixandre, Jaume Prohens Tomás y María del Rosario Figás Moreno); “La romería a Sant Vicent Ferrer d’Agullent del día 27 de maig de 1893. Poesía, fe i convivencia” (Emili Casanova Herrero); “El valencià en les comparses dels Moros Berberiscos, els Cruzados i els Moros Marinos” (Andrea Campos); “Aforismos de José García Suñer, la Puebla de Rugat (1875-1935)” (Moisés Tormo); “Açò pareix l’any deu o l’any dènou?” (Rafael Benavent Benavent); y “Algunes dades sobre el poblament rural medieval andalusí d’Ontinyent (I-Àrea Sud)” (Agustí Ribera y María Pau Sanz Nadal).


No hay comentarios:

Publicar un comentario