miércoles, 20 de diciembre de 2023

Revistas recibidas 598

         La Real Societat Arqueològica Tarraconense nos ha remitido el volumen 45 de su Butlletí Arqueològic, una veterana revista fundada en 1901, correspondiente a 2023 y cuyo contenido es el siguiente:

         “El poblament rural romà al conventus Tarraconensis entre Tarraco i Saguntum. Els condicionants naturalas, les vies de comunicacións i els esdeveniments històrics” (Ramon Járrega Domínguez); “Primers resultats dels treballs arqueològics a la vil.la romana de Mas dels Frares (Constantí, ager Tarracornensis) (2018-2021)” (Francesc Rodríguez Martorell et al.); “Un nuevo veteranus en Tarraco” (Diana Gorostidi Pi y Hugo Feliu Pérez); “Els vidres de la Necrópolis Paleocristiana de Tarragona. 2. La caixa reformes 1987” (Joan-Manuel Coll i Riera); “Panorama cronoevolutiu de l’església de Sant Miquel del Pla de Tarragona. Dels orígens a la reedificació setecentista, segles XI-XVIII)” (Andreu Muñoz Virgili); “L’ocupació cristiana del territorio entre el Penedès i el Camp de Tarragona. El cas de Bonastre (Baix Penedès), el seu origen i etimologia” (Josep M. Puche Fontanilles); y “El Congrés de Cultura Catalana (1975-1977). Alguns reflexions sobre la praxi arqueológica” (Margarida Genera i Monells). Todos los artículos llevan sus correspondientes resúmenes en catalán e inglés.

         La revista incluye, asimismo las necrológicas del Prof. D. Joan Sanmartí Greco, catedrático de Arqueología de la Universidad de Barcelona; del Prof. D. Lluís Navarro Miralle, de las Universidades de Barcelona y Tarragona; y del ingeniero e historiador D. Carles Maristany i Tió.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario